Aspecten

Als voorbeeld nemen we een aspect uit de horoscoop van Brigitte Bardot: de conjunctie tussen Mercurius en Jupiter.  We gaan dit aspect eens nader bekijken.

Voor Mercurius kiezen we “De Boodschapper” omdat deze in Weegschaal staat, dat net als Tweelingen een luchtteken is. Voor Jupiter “De Priester” en voor de conjunctie de kwaliteit van de Zon, t.w. “De Koning”. Allereerst gaan we nu het thema bepalen, dit doen we door Jupiter en Mercurius te laten samensmelten in één kaart, t.w. “Meester en Leerling”.aspect2

Vervolgens gaan we de invloed van “De Koning” op “De Boodschapper” en “De Priester” vertalen naar vervangende kaarten. Zo ontstaat dit beeld: 

aspect3

Deze conjunctie staat in het 10e Huis: de maatschappelijke positie.

De twee kaarten zijn dan ook niet zo moeilijk te duiden: Brigitte Bardot heeft in totaal 48 films gemaakt, dus ‘toneelspelen’ lag haar wel. Dat de films en het werk als fotomodel haar voorspoed en geluk gebracht hebben is ook wel duidelijk. Deze twee zaken bleken goed te combineren. Zo goed zelfs dat ze een voorbeeld is geweest voor vele anderen: een rolmodel.

Brigitte Bardot was op haar best in lichte komedies, waarvoor ze een merkbaar acteertalent bezat. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Une Parisienne’ uit 1957, naar Bardot’s zeggen een van haar weinige films waar ze trots op is. Toch was Bardot wellicht ook in staat om dramatische rollen te spelen, zoals althans bleek in de film La Vérité (1960) van regisseur Henri-Georges Clouzot. De rol die ze hierin speelt wordt artistiek als haar beste beschouwd (bron: Wikipedia).